26 Temmuz 2013 Cuma

Almıştım

Ne zamandır alışveriş postu yazmıyorum. Tabi bunda mezuniyet falan derken fakirlememin etkisi var. Öyle çarşı pazar gezdiğim de yok. Dükkan gezmekten zaten mezuniyet şeylerinden dolayı tiksinmiştim. O yüzden bu koyacaklarım biraz eski :(
Bu arada arkadaşlar Benetton ve Sisley'den "yeni koleksiyonumuz" diye mailler alıyorum, diğer popisi yüksek moda bloggerlarıyla birlikte. Tabi dijital iletişimlerini yürüten ajansın biraz, nasıl desem, BOŞLUĞUNA GELMİŞ diyeyim. Biraz baksalar benim reklamla kuklamla işimin olmadığını anlarlardı. Bu blogun hiçbir postu satılık değil, yani birmilyondolar falan veren olmazsa ahahah. O ZAMAN BİR DAKİKA DÜŞÜNMEM ARKADAŞLAR SORİ.
Şimdi aldıklarıma geçeyim.

Bunu Haziran başında H&M'den almıştım. 15 liraydı. Rahat böyle tiril tiril elbise. Az sonra bunu giyip evden çıkacağım <3 H&M'e ucuz falan diyorlar ama bence hiç de değil. Benim götüme benzeyen şeyleri, Miranda Kerr'in götüne benziyormuş fiyatına satıyorlar bence. Nadiren böyle ucuz şeyler bulunabiliyor. Ama bunu da ben taaa çoğu insanın varlığından haberinin olmadığı Marmara Park mağazasından aldım. AMA KİMSEYE SÖYLEMEYİN ŞURDA ZATEN KAÇ KİŞİYİZ. 

Bunu kısacık Bodrum tatilimden. Turgutreis'te bir çaput pazarı var kocaman. Çoğunlukla çakma mallar satıyorlar. Turistler acayip kapışıyorlar. Çakma dediysem ucuz sanmayın. Ama kur farkı işte, ecnebilere ucuz geliyor:/ ELALEMİN FAKİRİ BURDA ZENGİN HIAMINA. Neyse işte ben bu tulumu oradan aldım 10 liraya. Ama İstanbul'da giyemedim henüz. Aynı kumaştan yapılmış şalvar pantolonu Mango'da gördüm, indirimli hali 60 lira mıydı neydi. Yani düşünün. Pantolon diye fazla kumaş gittiğinden mi o para? 10 lira neree 60 lira nere?

Bu da benim kurtarıcılarımdan oldu. 3 hafta önce Beşiktaş'taki pasajdan aldım. Çok rahat VE BENCE ÇOK ŞIK OK?? Yırtık kotla giyiyorum, beyaz pantolonla, şortla (tabi ki), kırmızı pantolonla vs. Köylü deseni diyenin kalbini kırarım. Ama eskiyince kilim niyetine duvara asmayı da düşünmüyor değilim.

Bu kıyafet değil ama memnun kaldım diye bunu da koyayım dedim. Ben mezuniyet için makyaj yaptırayım diyordum. Sordum birkaç yere 120 lira diyen oldu, PEŞİNDE YARDIMCI OLURUZ diyen oldu. Bir de 50 liralık malzeme alırsan yaparız diyen oldu. Tabi ben fiyatları duyunca fenalık geçireyazdım. Ya ben kıyafetimi, ayakkabımı toplamda o fiyata almışım, vallahi delirmişler. Ben de gittim Watsons'a fondoten ve pudra aldım. Watsons'ta Flormar standları kalkmış, yerine bu markayı koymuşlar. Baya ucuzdu. Denedim, aldım. Makyajı anneme yaptırdım gayet de güzel oldu. Bunun fiyatı 7 lira mıydı 8 lira mıydı neydi. Ben gayet memnun kaldım. Ama gitmişim salak gibi tasterını almışım :( BİLİRSİNİZ 3 KURUŞUN BİLE HAKKININ PEŞİNDEYİM!

Şimdilik durumlar böyle. Artık sıfatım "işsiz" olduğu için daha da alışveriş postu giremem sanırım :((((




2 Temmuz 2013 Salı

Mezuniyet Şeyleri

İnsan lisans hayatını 739473 senede falan tamamlarsa içinde ne heves kalıyor ne istek. Mahalle baskısı demeyelim de domuzluk gibi olmasın, sevdiğim insanlarla paylaşacağım anlar olsun diye mezuniyet törenine katılıyorum. Ama kıyafet ayakkabı vs. hiç benlik şeyler değil.
Fikrine güvendiğim, beraber tükkan gezip AY BU NE ALLASEN PAÇOZ PAÇOZ demekten keyif aldığım insan, ev arkadaşım, haftasonu tatilde olduğu için ben de manitamla kıyafet baktım. Ama denediğim hemen hemen her kıyafetin de fotoğrafını yolladım ona da. TATİLDE DE RAHAT VERMEDİM!
Arkadaşlar, böyle özel gün kıyafeti seçmek ne zor şeymiş ben unutmuşum. En son bin sene önce kuzenimin düğününe gitmiştim. Onun için de ilk girdiğim dükkandan anneme bir elbise aldırtıp çıkmıştık. Şimdi böyle iş başa düşünce yeminlen darlandım! O kabinler bana dar geldi.
Bir de kalabalık! Her yer doluyor taşıyor. İndirim başlamış her taraflarda kadınlar delirmiş gibi 10 parça birden denemeye giriyorlar kabinlere. Manitam ama sağolsun baya yardımcı oldu. Ben sıkılıp bunaldıysam o sıkıntıdan kendini jiletleme noktasına gelmiştir herhalde.
Nihayetinde 2 gün sonra AMAAAN SKERLER! deyip aldım bir elbise. Çektiğim kezban fotoğraflarını da paylaşayım. En azından iki tanesini.

Bu beyaz elbise Bershka'daydı. Yani öyleydi sanırım öyle çok dükkan gezdim ki hatırlamıyom lan! Fiyatı 60 liraydı. Ama ondan da emin değilim. Evet ne kadar tırt bir moda bılogırı olduğum bir kez daha ortaya çıktı. AMA BEDENİ S ARKADAŞLAR NET.

Bu da Mango'dan aldığım elbisem. İndirimdeki fiyatı 75 liraydı. İçim gitti ama anne baba yardımı oldu hafiften neyse ki.

Böyle fotoğraf çekmek çok zormuş bu arada. Elimi belime neden koydum ben de bilmiyorum. Herhalde böyle gördüğümden. Yani genelde el belde çekiliyor bu fotoğraflar diye öyle yaptım. Komik oluyormuş, komik görünüyormuş hakikaten. Ama dalgasına açtım ben zaten burayı. Atış serbest gençler. 
Uzun süredir bir şey yazmamamın sebebi de hem okulun son dönemi olması, sınav tez bilmemne hem de Gezi Parkı ile başlayan süreçti. Hem fiziksel olarak orada olmak hem de olanı biteni takip etmek kafamı başka bir yere vermeme engel oldu. Ama güzel oldu. Yaşanan şiddet ve hukuksuzluklar elbette sinir bozucu. Kayıplar da var, maalesef. Hepsinin ailelerine sabır diliyorum. Diğer yandan da kendi küçük dünyamızdan sıyrılıp neler olup bittiğini anlamaya başladığımız, mücadele etmemiz gerektiğini, hesap sormamız, sokağa çıkmamız, bağırmamız, ses çıkarmamız gerektiğini öğrendiğimiz bir dönemdi ki hala devam ediyor.
Bu blog da saçma sapan tasarımlara, saçma sapan fiyatlara direniyor. #direnfakirlik

Mezuniyet kıyafeti falan bakma niyetindeyseniz hiç niyetlenmeyin aksjdksja. Bir şey kalmamış neredeyse. Hatta mezun da olmayın. Bakın ben oldum bi bok değişmiyor.
Geçen akşam kep töreninden bahsediyorduk ev arkadaşımla. Kepler bizde kalıyormuş ama cüppeyi veriyormuşuz okula geri. Ben kepimi fırlatmayacağım arkadaşlar. Fırlatıyorsun bi, kiminkini aldığın belli değil. ELALEMİN KAFASININ YAĞI KİRİ TERİ BULAŞMIŞ KEPİNİ ALAMAM VALLA HİÇ.
Kepli cüppeli mezuniyet capslerimle görüşmek ümidiylen. (Daha bunun ayakkabısı var YA SABIR)