21 Aralık 2012 Cuma

Dev yazı dizisi: BUNA BU PARA VERİLİR Mİ???

En baştan söylediğim gibi, modadan anlamıyorum. Ama bu "tasarım" zikinin modada önemli olduğunu tahmin ediyorum. Tasarım demek özellik demek bana göre. Neyin tasarımı olduğuna göre de değişir tabi, tasarım sadece estetiği göz önüne almamalı. Mesela bir sandalye tasarlıyorsan, kullanım kolaylığı, rahatlığı, uzun ömürlü olması falan gibi şeyleri de düşünmen lazım.
Söz konusu takı olunca, kimse kusura bakmasın da benim aklıma hala annemin emekli olduktan sonra gittiği takı tasarımı kursları geliyor. Tam emekli kadın işi. Baya bir şeyler yapmıştı o zaman. Sonra "amaaaan incik cincik şeylerle uğraşamam" deyip ahşap boyamaya geçmişti.
Ve hala konuya giremedim evet. Konu şu ki tasarımın farklılaşmak olduğunu düşünüyorum ama bildiğin aynılaşmaktan başka bir şey değil baktığımda. Ne moda? ZIMBA. Bas zımbayı gömleğe, ayakkabıya, eteğe, takıya. Al moda oldu işte. Fiyata da ekle zımbanın bin katı fiyatı. Al o da tasarım olsun.
Arkadaşlar şu bileklik bir sitede 75 liraya satılıyor. Kimin aklını sikmek lazım bilemedim.

Suni deri, özelliksiz zımbalar ama 75 lira. Bunun satıldığı takı sitesine girip aklımı çıldırıyorum bazen. Bir kesim çok parası olup nereye harcasam diye düşünen manyak ve "tasarım" diye ipe boncuk geçirip yüzlerce liraya satan "tasarımcı"...
Arkadaşlar, zenci yarağında keramet yok. Pazarlaması iyi. Lütfen dikkatli olalım. Kilitli kapılar açılsın lütfen o yürekler açılsın.

7 yorum:

  1. Nedean? Bence pembe ispanyol paca ve gri bi clutch la cok guzel kombinlenir buuu :(

    (Vaktiyle metalci ablalar abiler takarken püü derlerdi simdi de biz takcaz diye ugrasiolar.Bu vesile ile metalci abi ve ablalarimizi Demet Akalın sac modeli + parlatici "karşı atak kombini"ne davet ediyorum.)
    Ns

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. clutch dedin ve şu andan itibaren ocak dışısın ahahahah
      hakkaten ya. bi de kurukafa olayı var. simli taşlı kurukafalar eskiden metalcilerindi. şimdi süslü kadınlar kullanıyor. hey gidi...

      Sil
    2. ay yani kurukafalar eskiden metalcilerindi. cümle çok saçma yere gitmiş.
      simli taşlı bu ara eklendi. yoksa metalci adamı bozar parlak parlak şeyler

      Sil
  2. sim surunce kurukafa daha icacici oluo ondan heralde

    YanıtlaSil
  3. İnternette takılmak varken siz hâlâ sınalgı mı izliyorsunuz?

    YanıtlaSil