25 Şubat 2013 Pazartesi

Hay kırmızı halınıza...

Dandiklikten ölecek moda blogum da olsa, gelenek ve göreneklere bağlı kalma konusunda ısrarcıyım. Bu yüzden sizler için (yalan) oturdum dün gece bitmek bilmeyen Oscar törenini gözlerim Hayko Cepkin'inkilere dönünceye kadar izledim. Kıyafet yorumlayacağım (mı acaba?)
Kırmızı halı merasimi ne uzunmuş arkadaş ya, sıkıntıdan ruhumu teslim ediyordum. Kumaş görmekten fenalık geldi. Bir de ilk başlarda yemeklere ve içkilere yumulmaya geldiklerini tahmin ettiğim az ünlüler geldiler. Dürüst olmak gerekirse kırmızı halı töreninin büyük kısmını Facebook'ta Texas Hold'em Poker oynayarak geçirdim. Töreni izleme sebebim Seth Macfarlane'dı ama sıkıldım da sıkıldım yani.

Anne Hathaway ve memeleri geceye damgasını vurdu bence. Prada marka bir mutfak önlüğü giymiş kendisi. Kimbilir kaç ayda hazırlandı bu kıyafet ama netice bu. Bir de kadın zaten kireç gibi, bu renk de giyince hayalet gibi olmuş iyice.

Jennifer Garner Gucci giymiş. Güya houte coutre ama dekolteye bak. Etleri fırtlamış sanki kadın şişmanmış gibi. Göğüs kısmı bir tuhaf, oturmamış gibi falan. 

Jessica Chastain'i dün geceden önce tanımıyordum. Ntv'deki programda Arzu Kaprol övdükçe övdü şöyle mükemmel böyle güzel diye. Bence çok soluk. Sepia efekti koymuşsun gibi görünüyor. Kıyafet Armani'miş.

Reese Whitherspoon ve kumaş israfı kıyafeti. Ya bu kumaşa ne deniyor bilmiyorum da perdelik kumaş gibi görünüyor. Yine göğüs kısmı bir acayip görünen kıyafet. Bu törende zaten meme konusunda bir sıkıntı vardı genel olarak. Bir kadın daha vardı, yorumcu mudur nedir artık bilmiyorum, masaya memelerini koyup konuştu mesela kırmızı halı töreni sırasında. Onun fotoğrafını bulamadım. 

Charlize Theron çok güzel görünüyordu bence. Maşallah zaten boylu poslu endamlı kadın. Ben pek beğendim. Kıyafeti Dior'muş. Ha zaten Charlize Theron karton kutu falan giymediği müddetçe zaten güzel görünen bir kadın. Dior mior hikaye biraz.

Tabi bir de hem akademinin hem medyanın pompaladığı, HEM ÇOK AŞIRI YETENEKLİ HEM ÇOK GÜZEL BUNDAN SONRA BUNA TAPACAKSINIZ diye reklamını yapa yapa bitiremediği Jennifer Lawrance var. Ama zaten o her yerde, fotoğraf koymama gerek yok. Kıyafet yorumum ise; ödül almaya çıkarken DÜŞTÜ. Diyeceğim bu kadar.

Yemişim Oscar'ı ya bize bir şey olmasın. Evde çay koyup mandalina yiyerek izlediğimiz bir tören neticede. Müthiş uyumsuz ev kıyafetlerim içinde AYY GÖTÜM diye beğenmediğim kıyafetler için kimbilir ne kadar çok para ve emek harcandı. Ama bunlara değer mi? 
Moda için değmez. 





13 yorum:

  1. Tam da sana oscarlari yazsana diyecektim ki postunu gordum.Oncelikle guncel durusun icin tesekkur ederim,gercek bir moda blogcusu budur.
    Sunu diip gidicem;
    Anne,azicik havada otururmus gibi yapsa,ortahalliden biraz iyice bir gelin annesinin kizinin dugunune kiralayacagi giydirilmis koltuga benziyor.
    Ok kib bye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lakjsdkljslkdjaljljdl sırf sen yaz diye post giresim geliyor bazen.
      koltuk demiş ya ahahahahahahahah süpersin

      Sil
    2. Ne demek efenim zevkle.Asıl boyle bir platform icin ben tesekkur ederim.Icine at,kendi kendine konus soylen nereye kadar?

      Sil
  2. Jennifer Lawrence evlenemeyeceğini anlayınca gelinliğini bozdurup abiye yaptırmış bence. Ama her şeye rağmen hoş ve komik bi kadın. Bkz http://cdn.hugelol.org/i460/77235.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah güzelmiş. röportajı baya eğlenceliymiş zaten videosunu izlicem

      Sil
  3. "Evde çay koyup mandalina yiyerek izlediğimiz bir tören" :)
    Yoruma gerek bile yok. Süpersin, hep yaz, biz de hep gülelim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy eheheh <3
      sen de yorum yaz ya da böyle fakirlik anıları varsa sen de paylaş :) amaç eğlenmek :)

      Sil
    2. benim blogum daha kişisel aslında ama amaç aynı işte gülelim eğlenelim. Öyle aman aman ciddi meseleler yazmıyorum. bi göz at istersen mirellanın günlüğü gibi bi'şey

      Sil
  4. bayılıyorum yazılarına :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de birilerinin hoş vakit geçirmesine bayılıyorum :)

      Sil
  5. Geçenlerde annem erkek kardeşimin öğrenci evini dağıtırken bir poşet (bildiğin bim poşeti) abiye elbise bulmuş aynı bunlar gibi. Kardeşim onlar oraya nasıl gelmiş bilmiyor, dolayısıyla sahibini de bilmiyoruz. Annem sen bunla bişey yaparsın ki deyip az buçuk dikişten anladığım için de bana verdi. Evirdim çevirdim baktım tarzım değil, öyle salon kadını da değilim. Abiyeleri bozup normal etek bluz vs. günlük giyebileceğim şeyler çıkardım. Hatta "abiyeden damacana örtüsü dıy procesi yaptım" diye hava atmayı düşünürken eşim beni boşamakla tehdit edince vazgeçtim (hatamı anlamaktı önemli olan). Neyse böyle fotoğrafları görünce diyorum "şundan pantol olur bundan bluz yaparım üzerine kot ceket ohh mis, zara maksi eteğe 50 tl istiyo bunu belden kesip lastik geçirdimmi tamamdır" gibi düşüncelerde buluyorum kendimi. Şu modellere bak kumaş israfı resmen. Hani güzel gösterse onuda anlarım ama ne bileyim üstlerine bile oturmuyor. Demekki "o kadar para verdim güzel olmuşumdur artık" diye düşünmüşler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. az buçuk dikişten anlamak ne kadar da güzel ya. aradığını bulamazsan biraz modifiyeyle istediğin hale getirebilirsin. tam fakirler için aslında ya azıcık ben de öğrensem keşke.
      hazır giyim de olsa houte coutre de olsa "para verdim o halde mükemmel" anlayışı hep var. bu durumdan tiksindiğim için açtım bu blogu biraz da.

      Sil
    2. İşte bende düz şeylere o kadar para vermek istemediğim için biraz öğrendim işte. Birde mağazalarda bedenler 38 den başladığı için (ki 34 giyiyorum) birde az ve öz yaratıldığımdan (bi buçuk:) bolbol modifiye fırsatı buluyorum. Bu arada ünlü bir giyim firmasının meşhur bir ceketinin daha güzelini yapıp yine aynı mağazaya cekete uygun pantolon bakmak için götürdüğümde az kalsın dayak yiyordum. Bi müşteri 5 te bir fiyatına malettiğim cekete "ay daha güzeli olmuş" deyince de tepkilerin artması normaldi tabii. Ama haksız mıyım tek nanesi dantelimsi bi kumaş ve çaprazdan fermuar diye 170 tl satıyorlar. Ben gerçek dantel ve kararmayan fermuar kullandım üstelik astarlı falan. Maliyet yine düşük. O dandik şeylerden ne kar ediyorlar vay anasını...

      Sil